[Finalitzat] Curs de Creació amb El Pont Flotant

Posted by on nov. 7, 2014 in Cursos i Tallers | 0 comments

[Finalitzat] Curs de Creació amb El Pont Flotant

L’AAAPIB organitza el “Curs de Creació amb El Pont Flotant” el proper mes de desembre.

Sessions:

4 i 5 de desembre de 16:00 h. a 20:00 h.

6, 7 i 8 de desembre de 10:00 h. a 14:00 h.

Ubicació:

SALA INPERIENCIA

C/Can Savellà 13, baixos

Inscripció:

Període d’inscripció fins al 30 de novembre.

Places limitades. Interessats enviau C.V. a: educacio@aaapib.cat

Preus:

General: 100€

Alumnes ESADIB: 70€

Socis AAAPIB: 50€

 

Una mirada íntima. Taller de creació col·lectiva a partir de les dinàmiques  de treball de la companyia El Pont Flotant.

Partirem d’un tema que ens interesse, que ens afecte, que ens inquiete, que ens resulte suggeridor, que ens inspire. Podrem desviar-nos del tema, fins i tot canviar-lo, anar-nos per les branques. Portar la creació al nostre terreny, a allò conegut i, a poc a poc, transformar-ho en material escènic. Tindre en compte la forma i el contingut, el dins i el fora, la mirada de l’espectador, el llenguatge no verbal, l’acció, la mescla de llenguatges, la sorpresa, el trencament de les expectatives… Probablement hi haurà canvi de plans, de música, d’opinió, de lloc, de rol, de perspectiva. Tot per tal de crear la nostra mirada escènica personal.

Aquest taller està adreçat a actors, directors, ballarins i a persones interessades en la creació escènica. En aquestes cinc sessions de treball tractarem de posar en pràctica alguns dels mecanismes, dinàmiques i punts de vista de la companyia davant la creació. Combinarem una part pràctica dirigida a la creació de propostes escèniques individuals i col·lectives amb una part més reflexiva i teòrica on analitzarem els materials creats, el propi procés creatiu i els dubtes i inquietuds que sorgisquen durant les sessions.

Els flotants

El Pont Flotant són Àlex Cantó, Joan Collado, Jesús Muñoz i Pau Pons. Comencen a treballar junts a l’any 2000 units per inquietuds personals, artístiques i pedagògiques. Han participat en nombrosos festivals d’àmbit nacional i internacional i han impartit cursos i tallers de creació en diferents escoles de teatre, universitats i festivals.

El seu treball parteix sempre d’una necessitat de reflexió al voltant de temes que els afecten directament. L’ús d’elements autobiogràfics i la mescla entre realitat i ficció són un element característic i recurrent de la companyia, així com la mescla de diferents llenguatges, la relació íntima amb l’espectador, la teatralització d’altres formes de comunicació i el treball físic de l’intèrpret.

Des del 2000 han estrenat: What a wonderful war! (2002), Trànsit, el viatge de Juanillo Cabeza (2004), Com a pedres (2006), Exercicis d’amor (2009), Algunes persones bones (2011) i Jo de major vull ser Fermín Jiménez (2013).