ESCRIURE TEATRE, AVUI.[CURS DE DRAMATÚRGIA]

Posted by on març 25, 2019 in Cursos i Tallers | Comentaris tancats a ESCRIURE TEATRE, AVUI.[CURS DE DRAMATÚRGIA]

ESCRIURE TEATRE, AVUI.[CURS DE DRAMATÚRGIA]

A CÀRREC DE L’AUTOR I DIRECTOR: JOSEP MARIA MIRÓ

Curs amb l’autor i director Josep Maria Miró

Què implica ser autor de teatre? Aquest és un curs d’escriptura teatral que pren com a punt de partida aquest interrogant i en el qual treballarem a partir de tres premisses bàsiques: dispositius i eines teatrals, actualitat i literatura dramàtica.

Al curs treballarem algunes eines bàsiques en l’escriptura teatral com és la paraula, l’espai i el temps i les seves implicacions de teatralitat.

Més enllà del coneixement i ús de les eines d’escriptura teatral, reflexionarem sobre la incidència de l’actualitat i allò que passa al nostre voltant i de quina manera traslladar-ho a l’escena. Ens interrogarem sobre el teatre com a àgora i les seves possibilitats com a eina de reflexió i transformació.

La literatura dramàtica contemporània també tindrà presència en aquest curs en el qual es plantejarà la lectura d’obres de teatre que seran motiu d’anàlisi i treball de les seves eines i temàtiques durant el curs. Els textos es facilitaran prèviament a l’inici del curs als participants.

Horaris: de 17h a 20:30h (durada de les sessions 3 hores i mitja)

* Prèviament al seminari es facilitarà als participants diversos textos teatrals de lectura obligatòria per la seva realització.

Josep Maria Miró

És autor de les obres Temps salvatge (2017), Olvidémonos de ser turistas (2017), Cúbit (2016), La travessia (2015), Obac (2014), Estripar la terra (2013), Fum (2012), Nerium Park (2012), El principi d’Arquimedes (2011), Gang Bang (Obert fins l’hora de l’Àngelus) (2010/2011 -Autor resident al Teatre Nacional de Catalunya-) o La dona que perdia tots els avions (2009), entre d’altres. Ha rebut més d’una quinzena de guardons per les seves obres, entre els quals destaquen el prestigiós Premi Born -en dues ocasions, el 2009 i el 2011, i finalista el 2015- o el Frederic Roda en la LXV Nit de Santa Llúcia – Festa de les lletres catalanes 2015, o el Jaume Vidal i Alcover, entre d’altres.També és autor de diverses dramatúrgies, entre les quals destaquen L’Amic retrobat (2019), L’Aplec del Remei (2016), Neus Català, un cel de plom (2015) o Esperança Dinamita (2014).

Els seus textos s’han traduït a unes vint llengües i s’han estrenat a una trentena de països, entre els quals, Alemanya, Argentina, Brasil, Bulgària, Croàcia, Colòmbia, Cuba, Equador, Estats Units, França, Gran Bretanya, Grècia, Itàlia, Mèxic, Paraguai, Portugal, Puerto Rico, Rússia, Romania, Suïssa, Uruguai, Xile o Xipre.

Ha dirigit els seus propis textos en teatre com el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Lliure, la Sala Beckett o el Festival Grec, entre d’altres, i també obres com El carrer Franklin (Lluïsa Cunillé), La voix humaine (Jean Cocteau i Francis Poulenc) o els espectacles de creació dins del cicle Drames litúrgics al Monestir de Santa Maria de l’Estany en les edicions 2009/10/11.

És llicenciat en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona i en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Des de la temporada 2013-14 és membre del Comitè de lectura del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). En l’àmbit periodístic ha col·laborat com a tertulià Els matins de Catalunya Ràdio i Matins de la Xarxa i ha treballat de periodista a Radio Nacional d’Espanya, Com Ràdio, El 9 Nou, entre d’altres. El curs 2015-16 s’incorpora com a docent al Grau d’Arts Escèniques de la Universitat de Girona. Imparteix regularment cursos i tallers a l’Obrador de la Sala Beckett. També ha impartit puntualment nombrosos cursos i seminaris nacionals i internacionals.

  • DATES: Del 10 al 14 de Juny de 2019
  • DURADA: 3 hores 1/2h diàries
  • HORARI: de 17h a 20:30h
  • LLOC: Centre Flassaders. Sala Taller 1. Carrer Ferreria, 10 de Palma.
  • PREU: 80€ (30€ SOCIS AAAPIB I 50€ ALUMNES ESADIB)